Weet je wat net zo uniek is als je vingerafdruk? Je stofwisselingstype!
Je stofwisselingstype bepaalt namelijk je behoefte aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Dr. Roger J. Williams heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de behoeften en vertering van voeding bij verschillende mensen. Bij de één verzuurt het lichaam van bijvoorbeeld vlees, terwijl de ander hier juist heel goed op gedijt. Zo zitten er ook gigantische verschillen in de opname van vitamines en mineralen. Iedereen heeft namelijk iets anders nodig!
Als je een leeuw alleen plantaardig voedsel geeft, denk je dat hij dit overleeft en wordt hij daar gelukkig van?
Hoe weet je wanneer je de juiste stofwisseling hebt? Als je weet hoe groot jouw portie (dierlijke) eiwitten moet zijn, maar ook de hoeveelheden in vetten en koolhydraten, dan heb je de eerste 4 uur na een maaltijd geen behoefte aan eten of snoepen hebt. Dan voel je je goed, slaap je goed, ben je uitgerust, je korte lontje is er niet meer, je overziet alles veel beter, je concentratie is beter, je hebt geen “wattig hoofd” meer. Maar vooral, je hebt weer energie en zin om iets te doen. Misschien zelfs wel zin in het leven omdat een tekort in je voeding ook enorm veel doet in je psychische gezondheid.
Waarom de combinatie van de Chinese Voedingsleer en je Stofwisseling? De Chinese Voedingsleer is gebaseerd op de Chinese bevolking (Oosters). Hier in het westen zijn wij een gemêleerde bevolkingsgroep en kan de Chinese Voedingsleer niet helemaal passen.
Door te weten waar je persoonlijk behoeftes liggen voor de hoeveelheden van vetten, eiwitten en koolhydraten (Leer van de stofwisseling) en te weten wat je moet herstellen en onderhouden volgens de Chinese Voedingsleer, kun je je lijf optimaal voeden en heb je een krachtig persoonlijk advies voor je leven!
Je stofwisselingstype verandert namelijk niet!